Intesis univerzální IR zařízení dovoluje mít otevřené pouze jedno připojení. Pokud se na modul snaží připojit více zařízení, tak je připojené pouze první zařízení a ostatním to hlásí chybu připojení příliš mnoho zařízení. U nástroje WMP Config Tool na síti jej to dokonce vypne. Pokud je zařízení třeba nastavit, tak je dobré v řídicím systému Intesis odpojit, například u Control4 dočasně změnit adresu na nějakou nesmyslnou a jakmile bude zařízení nastaveno, tak jej lze opět připojit.


Pokud máte systém Somfy TaHoma a Intesis by ještě neměl být připojen do Somfy, tak TaHoma nalezne Intesis na síti, při své periodické kontrole sítě, a vytvoří na Intesis připojení než jej uživatel aktivuje v aplikaci TaHoma. Je to příprava pro snadnou inicializaci do aplikace, aby uživatel s tím neměl starosti.


 Tím nastává problém, pokud Intesis ještě není nastaven na správnou klimatizaci. Řešením je TaHomu dočasně vypnout do doby, než Intesis nastavíte a ověříte funkčnost z aplikace WMP Config Tool. Poté po zapnutí TaHomy již funguje, jak má.