Stručný návod

  1. Připevněte montážní desku (D10x) / montážní krabici (D20x, D210x)
  2. Pokud budete dveřní stanici DoorBird připojovat kabelem, použijte přibalený datový kabel.
  3. Zapojte napájení k dveřní stanici přibaleným napájecím adaptérem nebo použijte síťový přepínač (switch) nebo injektor s podporou standardu Power over Ethernet (PoE IEEE 802.3af Mode A, např. Pakedge, D-Link DGS-1008P, TP-Link TL-PoE150S).
  4. Připevněte dveřní stanici na montážní desku / do montážní krabice.
  5. Ověřte, že je dveřní stanice připojená k Internetu.
  6. Stáhněte si aplikaci DoorBird od Bird Home Automation do mobilního zařízení z Apple Store nebo Google Play Store.
  7. Pokud jste dveřní stanici nepřipojovali k síti datovým kabelem, v aplikaci jděte do Settings ⇨ WiFi Setup (Nastavení ⇨ Nastavení Wi-Fi).
  8. Přidejte dveřní stanici DoorBird do aplikace pomocí přiloženého dokumentu Digital Passport s přístupovými údaji.

Informace o Wi-Fi

Dosah Wi-Fi

Dveřní stanice DoorBird i vnitřní stanice BirdGuard podporují bezdrátové rozhraní Wi-Fi 2.4 GHz b/g/n, které má maximální vysílací výkon povolený pro tento typ zařízení. Používáme samostatnou anténu připojenou k desce přístroje namísto malé antény vytištěné na desce. Jelikož jsme při návrhu produktu věnovali bezdrátovému dosahu velkou pozornost, stanice DoorBird i BirdGuard zajišťují velmi dobré výsledky v porovnání s jinými Wi-Fi video zvonky a chytrými zámky. Není však možné poskytnout konkrétní informaci o skutečném dosahu, protože ten záleží na místních podmínkách, např. tloušťka a materiál zdí, materiály stínící nebo odrážející radiové vlny umístěné v blízkosti, umístění Wi-Fi směrovače (routeru), i přítomnost dalších Wi-Fi zařízení a sítí, které mohou mít dopad na dosah.

Zvýšení dosahu Wi-Fi

K prodloužení dosahu bezrátové sítě Wi-Fi pro DoorBird i BirdGuard použijte Wi-Fi extender v jejich blízkosti. Ten posílí signál vaší domácí sítě Wi-Fi. Například Univerzální bezdrátový extender TP-Link TL-WA854RE (300 Mbps) je funguje dobře a je k dostání v mnohých obchodech s elektronikou a výpočetní technikou.

Na základě zkušeností nedoporučujeme používat síťové adaptéry na silové (230V) elektrické vedení. Často zapřičiňují špatné výsledky (vypadávání audio a videa, zpožděná upozornění apod.)

Další informace.

Doporučení

Obecně vždy doporučujeme a preferujeme pevné připojení datovým kabelem (Ethernet), které zaručuje nejvyšší spolehlivost, stabilitu a nejrychlejší odezvy.
Pokud není možné k místu montáže dveřní stanice dovést standardní datový kabel, dobrým řešením může být také DoorBird 2drátový Ethernet PoE konvertor.