OBSAH


Úvod

Zde můžete přidat nebo zobrazit tabulku s dříve přidanými identifikátory. Tato tabulka obsahuje informace o vlastníkovi identifikátoru, jeho typu, čísle, době platnosti, množství dostupných průchodů a čísle zámku, který mohou pomocí identifikátoru otevřít.

Existuje možnost každodenního automatického mazání identifikátorů hostů, jejichž platnost vypršela před týdnem.


Jak přidat nový identifikátor do paměti panelu

  1. Přihlaste se do webového rozhraní vstupního panelu. Ve výchozím nastavení je uživatelské jméno admin a heslo 123456.
  2. Přejděte do části Access Management > Identifiers.
  3. Klikněte na možnost Nový identifikátor.
  4. V otevřeném okně zadejte všechny požadované informace:
    • vyberte číslo apartmánu z dříve vytvořeného seznamu na příslušné kartě;
    • jménovlastníka
    • typ vlastníka: Majitel: host nebo majitel;
    • typ a číslo identifikátoru;
    • vyberte Access Restriction (pokud je přístup k identifikátoru povolen) z dříve vytvořeného seznamu na příslušné kartě (nepovinné);
    • nastavit Period restrictions identifikátoru (nepovinné);
    • nastavit Passes Restriciton (nepovinné); 
    • nastavte Lock #., které je povoleno otevřít identifikátorem (č. 1, č. 2 (pokud je použito SH-42) nebo oba);
  5. Uložte nastavení tlačítkem Confirm.


Typy identifikátorů

  • karta: EM-Marin nebo Mifare. Do pole Identifikační číslo je třeba zadat číslo karty v desetinném formátu bez čárek. Obvykle je číslo vytištěno na kartě v desítkovém nebo šestnáctkovém formátu. Pomocí tohoto odkazu můžete převést hodnotu z jednoho systému do jiného. Také můžete kartu přiblížit ke čtečce panelu a číslo se zobrazí na této kartě nebo na kartě Protokoly, odkud jej lze zkopírovat.    
  • UKEY umožňuje používat chytré telefony jako identifikátory (je vyžadována aplikace BAS-IP UKEY). Číslo identifikátoru musíte zadat do pole Identifier number (Číslo identifikátoru). Chcete-li číslo zjistit, přiložte telefon ke čtečce a číslo se zobrazí v záložce Logs, odkud jej lze zkopírovat do tohoto pole;
  • přístupový kód, který je třeba zadat na klávesnici ústředny pro otevření zámku/ů. V poli Přístupový kód je třeba uvést číselný kód (maximálně 30 znaků), který bude použit jako identifikátor uživatele.
  • QR kód: Automaticky vygenerovaný QR kód musí být stažen z webového rozhraní a pro další použití nahrán do mobilního zařízení; 
  • lze přidat poznávací značky a použít je k otevření zámku/ů. Do pole SPZ je třeba zadat číslo SPZ. Aby tento identifikátor fungoval, potřebujete kameru Axis s možností ALPR pro snímání SPZ a nainstalovaný software AXIS License Plate Verifier, který číslo odešle do ústředny (podrobné pokyny o konfiguraci jsou uvedeny níže). V případě ID hosta můžete vytvořit několik identifikátorů s jedním číslem SPZ.

Jak nastavit použití SPZ jako identifikátoru

  1. Aby tento identifikátor fungoval, je třeba mít nainstalovanou kameru Axis s možností ALPR a software Axis License Plate Verifier. Podrobné informace o softwaru a jeho instalaci najdete na webových stránkách společnosti Axis. 
  2. V softwaru AXIS License Plate Verifier vyberte poštovní protokol HTTP. 
  3. Zadejte adresu URL serveru, která se skládá z uživatelského jména a hesla ústředny, IP adresy ústředny a koncového bodu API, kam bude kamera odesílat rozpoznané číslo. Například admin:123456@192.168.1.178/api/v1/access/plate/check, kde uživatelské jméno je admin, uživatelské heslo je 123456 a 192.168.1.178 je IP adresa panelu. 
  4. Uložte nastavení ověřovače SPZ AXIS.  
  5. Otevřete webové rozhraní panelu. Ve výchozím nastavení je uživatelské jméno admin a heslo 123456.
  6. Přejděte do části Správa přístupu > Identifikátory.
  7. Přidejte číslo SPZ jako identifikátor. 


Po provedení těchto úkonů bude přidané číslo SPZ rozpoznáno kamerou a přístup bude umožněn po dobu 10 s.