Plně HD kamera s nočním viděním, Z-Wave a IP komunikací (výrobce Starvedia)



Kamera pracuje správně ve spolupráci s Androidími mobilními zařízeními (například telefony či tablety) nicméně na applu značně strádá.

Ovládací aplikace mCamViewZ+ je k disppozici zdarma na Androidu, přes ní lze ke kameře připojit různá z-wave zařízení (ozkoušeno bylo pár Fibaro prvků včetně pohybového senzoru) a to až do počtu 25 zařízení.


Zpojení Kamery přes Apple zařízení lze také přes aplikaci mCamViewZ+ jenž je zdarma na App Store.


Maximální rozlišení v přenosných zařízeních je 1280x720. při prohlížení na PC lze dosáhnout plného HD (tj. :1920x1080 pixelů)

Kameru lze přidat i do systému Fibaro, nicméně nelze z kamery zobrazovat živý obraz neboť Fibaro vyžaduje mJPEG po tuto funkci. jediné co se dá zobrazit je JPEG - tedy statické obrázky.


Kamera je schopna fungovat jkožto domácí centrum (s omezením na již zmíněných 25 zařízení). Rozhraní a funkčnost je i v tomto ohledu důstojná nicméně jsem se setkal s několika problémy při pokusu o odebrání mrtvých uzlů (například pokud zásuvku neodeberete ale resetujete tak bude problém ji oderat ze seznamu zařízení).

Kamera sama podporuje docela překvapivé množství prvků: RGB(w) žárovky, thermostaty, ovladače, pohybové čidla atd. a některé znich mají příjemně obsáhlé rozhraní, jiná naneštěstí nikoliv (již zmíněná zásuvka se zobrazuje jakožto relé) ale většina testovaných prvků fungovala.


+

Instalace kamery je jednoduchá a stažení aplikace velmi sympatické svou automatizací (využívá se QR kód).

ovládání je také velmi intuitivní, až na zmíněné rozlišení kamery jenž je pod položkou streaming v nastavení a nikoliv video,

Funkčnostně se také zdá býti vyhovující (zpoždění obrazu 1-3 sekundy dle rychlosti připojení).

Kvalita obrazu se na osobním počítači/notebooku dá spustit až na HD.


-

Problém zpatřuji v omezeném rozlišení pro přenosná zařízení kde je z neznámého důvodu bez ohledu na výrobce či model omezeno rozlišení na 1280x720.

Ovládání Fibaro prvků funguje uspokojivě, problém zde je ovšem v komplikovaném menu a z toho plynoucích komplikací při přesouvání prvků mezi pokoji.
nedá se rozumě odebrat prvek jenž je spárován (především u Fibaro zásuvek je to velmi nepřjemné vzhledem k tomu jakým způsobem se přidávají)
rozhraní nepodporuje diakritiku (háčky a čárky)

Testované prvky Z-wave, kompatibilita:

Dobrá
Zavírač ventilů voda/plyn POPE009501
RGB LED žárovka E27 ZIP-RGBW-BULB
RGB žárovka E27 AEON
Stmívatelná žárovka LED E27 DOME ZBULB
Kouřový detektor FGSD-002-ZW5 Fibaro
Pohybový senzor Fibaro FGMS001-ZW5
Fibaro Magnet FGK-102
Fibaro záplavový senzor FGFS-101
Fibaro zásuvka FGWPE-102


Špatně použitelná
Danfoss LC13
NodOn Octan ZW5
Fibaro PIR FGMS-001
Fibaro zásuvka FGWPE-102
HeatIt Termostat HI543049x




Tovární reset Z-Wave sítě (odebrání všech zaříení).

1.) otevřít nastavení (pravý horní roh, ikonka 3 řádků v kroužku),

2.) nastavení kamery (camera settings)

3.) Admin

4.) Z-Wave administration

5.) Z-Wave reset