V zásadě máte s klimatizacemi LG (multisplit, mini VRV, VRV) následující čtyři možnosti, z nichž jedna je vyloženě nevhodná (IR řešení).

Moduly Intesis INKNXLGE001R000 do vnitřních jednotek

Kompatibilitu je nutné ověřit pomocí příslušného nástroje.

Pokud jednotka v seznamu není, tak toto řešení nelze použít (ani kdyby měla požadované rozhraní drátového ovladače). Moduly Intesis se mohou, ale nemusí vejít dovnitř jednotek (to musíte zjistit sami).

K tomu je nutné vést sběrnicový kabel KNX TP-1 ke každé vnitřní jednotce.

Rozhraní PI485 na venkovní jednotce a KNX brána Intesis pro ovládání všech vnitřních jednotek

Venkovní jednotka klimatizace musí být vybavena rozhraním PI485 buď přímo, nebo pomocí doplňkové karty (dodací kód výrobce je PMNFP14A1).

Je třeba vést kabel z venkovní jednotky do bytového rozvaděče elektro – doporučená maximální délka 250 m, opletený stíněný kabel JYTY 2 × 1 mm / J-Y(ST)Y (s jinými kabely až 1 km). Požadovaný odstup kabelu od vedení 230 V je 5 cm, max dovolený souběh 30 cm.

V bytovém rozvaděči elektro se použije modul Intesis INKNXLGE016O000 (do 16 vnitřních jednotek) nebo INKNXLGE064O000 (do 64 vnitřních jednotek). Oba moduly vyžadují externí napájecí zdroj, který není součástí balení.

Rozhraní PI485 na venkovní jednotce a převodník na Modbus RTU

Venkovní jednotka klimatizace musí být vybavena rozhraním PI485 buď přímo, nebo pomocí doplňkové karty (dodací kód výrobce je PMNFP14A1).

Je třeba vést kabel z venkovní jednotky do bytového rozvaděče elektro – doporučená maximální délka 250 m, opletený stíněný kabel JYTY / J-Y(ST)Y (s jinými kabely až 1 km). Požadovaný odstup kabelu od vedení 230 V je 5 cm, max dovolený souběh 30 cm.

V bytovém rozvaděči elektro se použije brána/převodník na Modbus od LG (kód PMBUSB00A). Brána vyžaduje externí napájecí zdroj 12 V, který není součástí balení.

Pomocí IR (nedoporučujeme)

Modul Intesis se umístí poblíž (nebo naproti na stěnu, viz manuál) a v přímé viditelnosti klimatizace. Modul nemá konektor ani svorkovnici pro připojení externí IR LED.