Představte si situaci - spěcháte, musíte se rychle oblékat, protože jdete pozdě, otevřete skříň a ... temnota. Nic nevidíte, zapnete hlavní světlo, které moc to nepomůže. Nervy, zmatek, ... Takový scénář je u našich klientů častým jevem. S produkty FIBARO však můžete snadno vytvořit osvětlení, které se rozzáří, když otevřete dveře ze skříně.


Řešení

Na dveře skříně instalujeme FIBARO Bateriový senzor na dveře/okna 2. Ve skříni bude nainstalováno 12V světlo připojené k FIBARO Stmívači 2 (světlo je za stmívatelným trafem) nebo FIBARO RGBW modulu. Po vytvoření přidružení mezi oběma zařízeními se světlo rozsvítí při otevření dveří ze skříně a zhasne po jejich zavření.


Co je potřeba

Konfigurace zařízení

Na zařízeních není třeba nic konfigurovat.


Nastavení přidružení

  1. V sekci Devices zvolte FIBARO Bateriový senzor na dveře/okna 2. V nastavení zařízení kartu Advanced (pokročilé nastavení) a přidružte jej se Stmívačem tak, aby se při oddálení magnetu světlo zapnulo. Pomocí manuálu určete správnou asociační skupinu pro tuto akci.
  2. Zvolte příslušnou skupinu a zatrhněte zařízení, které bude ovládané.
  3. Změnu je nutné potvrdit uložením nastavení pomocí tlačítka Uložit.
  4. Poté musíte FIBARO Bateriový senzor na dveře/okna 2 probudit (3x stisknout tamper tlačítko), aby zařízení obdrželo z řídicí jednotky nové nastavení.