Dveřní video stanice série D20x


1.5,Min HW 1.01


instalace dveřní video stanice na zeď nebo plot vyžaduje odborné znalosti a vhodné nástroje např. vrtačky, objímky a v případě potřeby distanční vložky. Tyto nejsou zahrnuty.

Obsah balení
1x DoorBird dveřní video stanice
1x Montážní kryt
1x Napájecí síťový adaptér) se čtyřmi země adaptéry
1x Externí 2,4 GHz antény WiFi
1x Externí 433 MHz antény RFID
2x Anténní prodlužovací kabel
1x Šroub balíček s malými částmi a Dutinkové konektory
1x Instalační příručka
1x Rychlý návod


dveřní video stanice - panel rozložení prvků


1) Noční vidění
Mimořádně jasné infračervené LED diody, účinné za tmy (infračervené světlo lidskému oku neviditelné, 850nm)


2) HDTV video
Mimořádně širokoúhlý objektiv na západní polokouli, 180°

3) reproduktor
Velký s vylepšenou reprodukcí v pásmu mluveného slova

4) snímač pohybu
180° infračervený snímač pohybu pro poplachy

5) Tlačítko Nerez

S LED podsvícením pro (lepší viditelnost v nočníhc hodinách), zároveň funguje jako diagnostický indikátor

6) mikrofon
S aktivním potlačení šumu

7) snímače intenzity světla
Pro noční vidění

8) identifikační štítek
Svítí (v noci)



dveřní video stanice - zadní strana


1) 433 MHz antény RFID závit
Pro připojení externího 433MHz antény RFID

2) 2,4 GHz anténa WiFi závit
Pro připojení externí 2,4Ghz antény WiFi

3) kabeláže
Pro připojení ke zdroji napájení, síť atd.

Instalace

Všechny níže uvedené kroky by měly být provedeny pečlivě kvalifikovaným pracovníkem. Je nutné brát v úvahu všechny platné bezpečnostní předpisy. Pokud budete mít jakékoliv dotazy, kontaktujte nás nebo příslušného specialistu přímo. Ujistěte se, že všechny vodiče sloužící pro instalaci jsou nepoškozené po celé jejich délce a schválené pro tento typ použití.


Rychlost sítě a síťových komponent
Prosím zajistěte, minimální rychlost uploadu 0,5 Mb/s. Kdykoli také můžete provést test rychlosti prostřednictvím DoorBird applikace. Uživatelský zážitek je jen tak dobrý jako rychlost sítě.
Síť stabilitu a kvalitu vašich síťových komponent jako internetový router a přístupové body k bezdrátové síti WiFi nebo WiFi opakovače. Také se prosím ujistěte, že nejsou vaše síťové komponenty starší než dva roky a byly vyrobeny známým výrobcem. Zároveň je doporučeno mít nainstalován nejnovější firmware.

Pokud by tyto požadavky nebyly splněny, může se stát že například zvuk a/nebo obraz budou ve špatné kvalitě. Push oznámení budou opožděná anebo dokonce nedorazí na smartphone či tablet vůbec.

Vysokorychlostní připojení k internetu prostřednictvím pevné linky: DSL nebo kabel optický
sítě: 802.11b/g/n 2,4 GHz nebo Ethernet pomocí DHCP


Krok 1: Vypnutí
Vypněte napájení všech vodičů vedoucích k sestavě například: Dveřní zvonek, elektrický otvírač dveří, napájecí zdroj pro dveřní video stanice atd.

Krok 2: Demontáž stávající zvoní zvonek u dveří

pokud by jste již zvonek na vnější stěně domu měli, tak jej prosíme rozebrerte.

Krok 3: Kam Doorbird namontovat?
Dveřní video stanice používá mimořádně širokoúhlý objektiv ve tvaru polokoule, takže i když je člověk velmi blízko (50 cm) od dveřní video stanice tak je nízká instalační výška je dostatečná. Objektiv proto není mechanicky stavitelným.
Objektiv by měl být umístěn ve výšce nejméně 125 cm.
Doporučujeme toto zkontrolovat před konečnou montáží. Přiložte upevňovací desku proti zdi na požadované místo instalace a označte si zamýšlené vrty tužkou. Poté montážní desku znovu odebete a ujistěte se že žádné kabely nevedou v zamýšlených místech vrtů.

Krok 4: napájení
Dveřní video stanice může být napájena:

ze dvou jednoduchých zvonkových kabelů pomocí dodávaného vodiče napájení jednotky (síťový adaptér),

nebo s pomocí PoE (Power over Ethernet) užívajíc síťového kabelu.

případně lze také použít s DIN napájecím zdrojem, jenž je k dostání přímo od DoorBird.

Video stanice dveří nepoužívá baterie. Použití trvalého napájení dovoluje přenos a zobrazení živého obrazu i zvuku kdykoliv a ne pouze pokud návštěvník stiskne zvonek u dveří.

Napájení pomocí napájecího modulu (síťový adaptér)

Dva izolované vodiče jsou zapotřebí k propojení dveřní video stanice do elektrické sítě. Tyto kabely jsou již běžně instalované a jakmile odstraníte předchozí zvonek budou volně přístupné.

 

Používejte pouze napájecí jednotku dodanou spolu s dveřní video stanicí, anebo napájecí zdroj na DIN lištu (lze zakoupit od DoorBird separátně) protože jsou speciálně elektricky stabilizované a jsou vybaveny integrovanoým zařízením pro rušení akustického rušení.

Užitím jiných napájecích jednotek může dojít ke zničení dveřní video stanice nebo způsobit špatnou kvalitu přenosu. Záruka automaticky končí, pokud používáte jiné napájecí jednotky.

Napájecí zdroj je zapojen do zásuvky ve zdi uvnitř vašeho domu, stejného místa odkud vedly kabely původního zvonku.


Zatím ale ještě zvonek nezapojujte, namísto toho připojte napájecí jednotku uvnitř domu krimpovacími konektory na dva dráty, které by jste chtěli použít k napájení zařízení.

Napájení přes Ethernet (PoE) (jako alternativa)
Zajištění napájení dveřní video stanice přes přepínač PoE (např. D-Link DGS-1008P), nebo napájení ze sítě Ethernet (PoE) injectory (např. TP-Link TL-PoE150S) v souladu s PoE IEEE 802.3af mód A, musí být použity čtyři vodiče s čísly 1, 2, 3 a 6 a KAT5 kabel nebo lepší. KAT5 kabel nebo lepší musí být použit jelikož síťové signály lze přenášet pouze přes zcela izolované, stíněné a kroucené kabely.

 

Pokud používáte PoE jako zdroj energie, WiFi rozhraní dveřní video stanice je automaticky neaktivní a čtyři vodiče pro napájení ze sítě Ethernet (PoE) pak současně tvoří data link. Video stanice dveří nestartuje pokud váš switch PoE nebo injektor PoE nepodporuje PoE IEEE 802.3af mode A.
(viz diagnostické LED a Diagnostické-zvuky).

  1. Odpojte přepínač PoE nebo napájení ze sítě Ethernet (PoE) vstřikovač z elektrické sítě.
  2. Umístěte síťový kabel v místě instalace na dveřní video stanice.

Nepoužívejte napájecí napětí od napájecího modulu (síťový adaptér s napájením přes Ethernet (PoE).


Krok 5: Další připojení (volitelně)
V případě potřeby připojte další kabely k místu instalace na dveřní video stanice. Vodiče nebo možnosti připojení uvedených v tomto oddílu jsou volitelné.

Připojení jednotky k síti
Můžete připojit dveřní video stanici k vaší stávající síti přes WiFi nebo pomocí síťového kabelu (Ethernet). Z důvodů stability sítě v zásadě doporučujeme metodu pomocí síťového kabelu.

WiFi je signál citlivý na rušení (rozsah, stěny fungují jako překážky, spolehlivost výkonu, jiné bezdrátové sítě WiFi a jejich vysílače mohou způsobit místní rušení atd.).

Video stanice dveří může být napájena přes Ethernet (PoE) nebo pomocí napájecího modulu.
Pokud používáte PoE jako zdroj energie, WiFi rozhraní dveřní video stanice zůstává "neaktivní".

Používejte pouze čtyři vodiče (1, 2, 3 a 6 a síťový kabel, který splňuje KAT5 standardní nebo lepší. Další čtyři vodiče síťového kabelu (4, 5, 7 a 8) nejsou zapotřebí.

Připojte síťový kabel na internetový router nebo switch PoE nebo napájení ze sítě Ethernet (PoE) injektor, který je připojen k vašemu internetovému  routeru.

 

bezpodmínečně použijte čtyři izolované, stíněné a kroucené vodiče sítě Kabel v souladu s KAT5 standardní nebo lepší.

Dvě izolované vodiče.

běžný elektrický dveřní zvonek
Pokud někdo kontaktuje vaší dveřní video stanici, ihned obdržíte dvě push zprávy obsahující zvuk/vibraci do vašeho smartphonu nebo tabletu.

Kromě toho je dveřní video stanice je dodávána s nulovým potenciálem v kontaktu relé pro připojení ovládání  konvenčního elektrického dveřního zvonku uvnitř budovy. Kontakt relé lze použít k aktivaci samostatné provozní napětí zvonku nebo zvonku přes jeho spouštěcí vstup. Pokud se provozní napětí zvonku aktivuvuje, nemělo být větší než 24V (~/=). Spotřeba energie by neměla překročit 1A. Video stanice dveří neposkytuje své vlastní napájení zvonku. To je zajištěno prostřednictvím samostatného napájení vašeho zvonku. Pokud budete mít jakékoli dotazy, obraťte se na výrobce vašeho zvonku. seznam kompatibilních zařízení naleznete na www.doorbird.com/support


konvenční tlačítkový otvírač dveří
Pokud je elektrický otvírač dveří připojen k dveřní video stanici, otvírač dveří může být otevřen v aplikaci a také ovládán přímo přes Bezpotenciálové tlačítko umístěné v domě tj. tlačítko k odemknutí dveří.Zároveň by mělo být tlačítko propojeno s poskytnutým terminálem propojení. Kompatibilní tlačítka naleznete na www.doorbird.com/support


Krok 6: (volitelně) Připevnění montážního stojanu
Umístěte upevňovací držák na vnější stěnu domu a použijte přibalené šrouby k zajištění polohy. Užijte buďto objímky nebo připevnětě přímo na stěnu.

Přiveďte dráty, které chcete připojit k dveřní video stanici skrze otvor v držáku.

Připevněte upevňovací pouzdro. Instalace upevňovacího kryt pro dveřní video stanici D20x je individualizován dle umístění. V případě potřeby zavolejte odborné pomoci.

Nejběžnější způsoby připevnění montážní pouzdro:

model
způsob
D201
rouby
D202
šrouby a / nebo Injektážní maltou
D203
šrouby a / nebo Injektážní maltou. Někdy je nutné vyvrtat díry do obalu
D204
šrouby a / nebo Injektážní maltou Někdy je nutné vyvrtat díry do obalu




Krok 7: Příprava vodiče
Svlékněte asi 5 mm izolace na konci vodiče, který chcete připojit k dveřní video stanice.


Krok 8: Připojení vodiče

Dveřní video stanici je pohodlné a bezpečné zapojit prostřednictvím barevně odlišených kabelů na zadní straně přístroje. Pro připojení vašich kabelů použijte vhodné krimpovací konektory nebo svorkovnice. Průvodní krimpovací konektory jsou odolné proti vlivům počasí a jsou teplem zatažitelné, po montáži mohou být uzavřeny například pomocí opatnou aplikací tepelné pistole.


Popis
Drát
Bílo-oranžový síťový kabel (Číslo 1, přenos dat +)
Bílo-oranžový
Oranžový síťový kabel (Číslo 2, přenos dat -)
Oranžový
Bílo-zelený síťový kabel (Číslo 3, příjem dat +)
Bílo-zelený
Zelený síťový kabel (Číslo 6,příjem dat -)
Zelený
Elektrický otvírač dveří (Bzpotenciál)
Fialový
Elektrický otvírač dveří (Bezpotenciál)
Fialový
Elektrický dveřní zvonek (Bezpotenciál)
Modý
Elektrický dveřní zvonek (Bezpotenciál)Modrý
Tlačítko k otevření dveří (Bezpotenciál)
Žlutý
Tlačítko k otevření dveří (Bezpotenciál)
Žlutý
 Napájení, Negativní pól (-)
Černý
 Napájení, pozitivní pól (+) Červený


Prosíme buďte při zapojování kabelů opatrní, špatné zapojení může způsobit poškození přístroje.


Krok 9: Antény
Našroubujte vnější 2,4Ghz antény WiFi anténu pomocí anténního prodlužovacího kabelu vedeného do vyznačené polohy na zadní straně dveřní video stanice. Příšroubujte také externí 433MHz anténu RFID pomocí anténního prodlužovacího kabelu do vyznačené polohy na zadní straně dveřní video stanice. Doporučujeme napájet antény ze skříně pro lepší příjem a přenos výkonu, protože je vyrobena z kovu (přední kryt). Pokud nechcete použít WiFi nebo RFID vůbec, nemusíte ani přišroubovat příslušné antény do vyznačených poloh.


Krok 10: Závěrečná montáž
a) Tato část se vztahuje pouze na DoorBird dveřní video stanice D201 a D202: přišroubujte přední panel s připojenou dveřní video stanicí na upevňovací pouzdro bezpečnostní šrouby a vhodnými nástroji.


b) Tato část se vztahuje pouze na DoorBird dveřní video stanice D203 a D204: Přimontujte dveřní video stanici příslušnými šrouby a kolíky na zeď/Plot. V případě potřeby zavolejte odborné pomoci.

Krok 11: Aktivace dveřní video stanice
Zapněte napájení vedoucí k DoorBird. Kontrolu,  připojení napájení provedete diagnostickou LED. Ta se rozsvítí se pokud bylo napájení správně zapnuto po dobu až pro pět minut.A nepřetržitě v nočním režimu.


Dveřní video stanice je připravena k provozu (Boot up, aktualizace softwaru atd.) může trvat až 5 minut. Pokud by jste neslyšeli zvukový signál, zkontrolujte napájení.Zároveň si zkontrolujte zda jste použili na stěnu konektor napájecího zdroje a PoE a zda jste připojeni na kladný pól a záporný pól správně.


Krok 12: stažení a instalace applikace
Stáhnout "DoorBird" applikaci,od  Bird Home Automation na mobilní zařízení od Apple lze z App Store nebo Google Play store pro Android. Nejaktuálnější verze aplikace příručky naleznete na www.doorbird.com/support

pokud používáte WiFi pro připojení dveřní video stanice internetového routeru, nejprve přejděte do menu Nastavení > Nastavení WiFi" a postupujte podle instrukcí.

Pokud jste dokončili nastavení WiFi nebo jste připojili dveřní video stanice internetového routeru pomocí síťového kabelu, přejděte na "Nastavení > Přidat zařízení" a klepněte na tlačítko kód QR ikonu na pole "Uživatel". Naskenoujte uživatelský QR kód umístěný na přiloženém papíru ("Digital Passport)".

Pokud máte problémy se přidáním dveřní video stanice k aplikaci zkontrolujte zda je dveřní video stanice je online www.doorbird.com/checkonline. Pokud dveřní video stanice není online, zkontrolujte prosím WiFi nebo síťový kabel.

Apple používá velmi kvalitní mikrofony, reproduktory a digitálním audio komponenty jsou dokonale ladí s jedním dalším, kvalita hlasu s iPhone nebo iPad je obvykle výrazně lépší než na Androidu, smartphone nebo Aplikaci pro Android tablet.


Diagnostické LED
LED kontrolka svítí až pět minut po připojení dveřní video stanice k napájení (a nepřetržitě v noci). Rozsvítí se, jakmile dveřní video stanice je napájena.

  • Svítí : je zařízení napájeno


Diagnostické zvuky
po přibližně dvou až pěti minutách od zapojení do elektřiny bude dveřní video stanice vydávat krátký diagnostický zvuk.

  •  1. diagnostický zvuk: dveřní video stanice připojeno k internetu
  •  2. diagnostický zvuk: dveřní video stanice je schopna komunikovat s routerem, ale nelze získat přístup k internetu
  •  3. diagnostický zvuk: video stanice dveří nemá žádné připojení k síti



Právní poznámky

obecné poznámky

1. DoorBird je registrovaná ochranná známka společnosti Bird automatizace v domácnostech GmbH.

2. Apple, jeho logo, Apple Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Multi-Touch, iOS zařízení iPhone a iPod touch jsou ochranné známky společnosti Apple Inc.

3. Google Android a Google Play jsou ochranné známky společnosti Google Inc.ubation

4. Všechny ostatní názvy společností a produktů mohou být ochrannými známkami příslušných společností, s nimiž jsou spojena.

5. Vyhrazujeme si právo provádět změny našich produktů v zájmu technického pokroku. Produkty mohou být také vypadat odlišně od produktů dodávaných na základě probíhající rozšíření.

6. Reprodukce pomocí textu, obrazu a fotografií z tohoto návodu k použití v kterémkoliv médiu - i když pouze ve formě výňatků - je přípustné pouze s naším výslovným písemným souhlasem.

7. Design tohoto návodu je předmětem ochrany autorských práv. Nepřijímáme žádnou odpovědnost za jakékoli chyby nebo chybný obsah nebo tiskové chyby (i v případě technické specifikace nebo v rámci grafiky a technické nákresy).

Odpovědnost za škodu způsobenou vadou výrobku

1. Všechny výrobky, na které se vztahuje tento návod k použití mohou být použity pouze pro účely stanovené. V případě pochybností se poraďte s kvalifikovaným specialistou nebo na náš tým podpory (DoorBird).

 

2. Produkty, které jsou napájeny s napětím (zejména 110-240V napětí elektrické sítě) musí být odpojeny od napájení před jejich otevřením nebo připojením kabelů.

3. Jakékoliv ztráty či následné škody způsobené nezpůsobilou instalací, údržbou, provozem či úpravami našich produktů nebo nesprávnou manipulací jsou pozbývají reklamační práva. Totéž platí pro nesprávné skladování nebo vnější vlivy.

4. Při 110-240V napětí elektrické sítě nebo elektrické nebo bateriemi napájené produkty platné pokyny je třeba dodržovat pokyny např. na dodržování elektromagnetické kompatibility; nebo direktiva Nízkého napětí. Příslušné práce by měly být prováděny pouze kvalifikovaným odborníkem.

5. Naše výrobky jsou ve shodě se všemi technickými pokyny a telekomunikačními předpisy platnými v Německu, EU a USA.



Ochrana osobních údajů a zabezpečení údajů
1. Pro zajištění maximální bezpečnosti, zařízení používá stejnou šifrovací technologii jako jsou použity v online bankovnictví. Pro vaši bezpečnost bez přesměrování portu nebo DynDNS nastaven na usedeither.

2. Datové centrum pro vzdálený přístup přes Internet prostřednictvím applikace je umístěn v EU a je provozováno v souladu s nejpřísnějšími bezpečnostními normami.

3. Dveřní video stanice: v mnoha zemích video a hlasového signálu může přenášet pouze po té co návštěvník zazvoní na zvonek (tato funkce je k dispozici v prohlášení o ochraně osobních údajů a lze ji konfigurovat v applikaci).

4. Prosím instalujte takovým způsobem, aby byl detekční rozsah kamery zařízení výhradně na bezprostřední vstup do vašich vlastních dveří.

5. Zařízení se dodává s integrovanou návštěvní historií. Můžete aktivovat a deaktivovat funkce podle potřeby (tato funkce je k dispozici v prohlášení o ochraně osobních údajů). Pokud je tato funkce aktivována, až 20 návštěvníků je archivováno přímo v zařízení samotném,včetně obrazu, data a času. Používejte této funkce v souladu s příslušnými zákony a směrnicemi pro konkrétní zemi v místě instalace (oznamovací povinnost/archivaci).

6. V případě potřeby informujte návštěvníky, že zařízení bylo instalováno ve vhodném místě a ve vhodné formě.

7. V případě potřeby informuje návštěvníky, snímač pohybu instalujte na vhodném místě a ve vhodné formě. Snímač pohybu může být v případě potřeby vypnut applikací.

8. Dodržujte všechny příslušné místní zákony týkající se používání sledovacích zařízení a bezpečnostního sledování platných v místě instalace.


Dokument přeložen z originálního anglického textu publikovaném na www.doorbird.com a je dělán se souhlasem a všdomím zástupce majitele:


Bird Home Automation GmbH
Joachimsthaler Str. 12
10719 Berlin
Německo


e-mail: hello@doorbird.com